You are here:

Amokka

Vores mission

Bæredygtighed i kaffeverdenen er flere ting. For AMOKKA er især to aspekter vigtige, nemlig bæredygtig dyrkning og bæredygtig handel.

En bæredygtig dyrkning vil sige, at miljøet ikke lider unødvendig overlast, dvs. at der ikke er brugt kunstige sprøjtemidler. Mange kaffebønder har dog svært ved at omlægge til 100% certificeret økologisk dyrkning, da kaffeplanten er en skrøbelig størrelse, der forholdsvist nemt kommer til skade ved svampe- eller insektangreb.
Derudover er selve certificeringen ikke altid noget, som bønderne selv kan tage hånd om, da det koster en del penge at opnå certificeringen, selvom kaffen måske er økologisk dyrket efter gamle traditionelle metoder. Ofte er det indkøberne i lokalområderne, som er indehavere af certifikatet, så de kan opkøbe store partier kaffe og sælge noget af det med økologisk certificering og noget uden – alt efter efterspørgslen i markedet.

Med dette i baghovedet fokuserer AMOKKA på at indkøbe kaffe, hvor vi kender plantagerne og ved, at de dyrker kaffen så skønsomt som muligt for miljøet. Vi forsøger derfor at bringe dyrkningsmetoderne i en mere økologisk retning mens vi anerkender, at det tager nogle år at lære teknikkerne og arbejdsmetoderne. Risikoen, som hele tiden skal opvejes, er, at hvis planterne pludselig bliver angrebet, så risikerer den enkelte kaffebonde at miste hele sin indtægtskilde. Så bæredygtig dyrkning hænger uløseligt sammen med forståelse og engagement.

AMOKKA er med hele vejen og er i samarbejde med kaffebønderne med til at yde den tekniske assistance, som gør mest muligt nytte for den enkelte bonde. For nogle vil det dreje sig om vandforsyning eller høstmetoder, og for andre kan det dreje sig om gødning eller beskyttelse mod svampe-angreb.

Ved at handle med de samme plantager år efter år kan vi sikre en ensartet og høj kvalitet på indkøbte produkter, men vi kan også give farmerne den stabile økonomiske støtte, der skal til, for at de tør kaste sig ud i større eller mindre omlægninger i deres dyrkningsmetoder.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.